Hatpöttyös étterem

Magyarország második olyan étterme,ahol megváltozott munkaképességű és sérült emberek dolgoznak
Hatpöttyös étterem

Nyissuk újra együtt a Hatpöttyöst!

A Hatpöttyös hitvallása mindig is a minőségi alapanyagok használatán, a szorgalmas munkán és a szabályok betartásán alapult. Ahhoz, hogy ezek teljesülhessenek, szüksége lenne egy nagy teljesítményű, speciális elszívóberendezésre, aminek az elvezetésével nem zavarja az új étterem közvetlen környezetében élőket. Ennek azonban ára van: a berendezés 5 000 000 forint, amit csak közösen tudunk összegyűjteni. Arra kérünk, hogy járulj hozzá ehhez az összeghez, ami nem csak az étterem fogyatékossággal élő dolgozóinak biztos megélhetését jelenti, de a környezetükben élők zavartalan életét is biztosítja.  

Ez összesen 30 család boldogulása, valamint egy újabb, erősebb híd a fogyatékkal élők és az egészségesek között, amihez akár már egy menü árával (1500 forint) is hozzájárulhatsz, de természetesen választhatsz családi menüt (6000 forintot), business menüt (15 000 forintot) vagy á la carte-ot (tetszőleges összeget). Az összeget fogadó bankszámlaszám: 

  16200247-10008425-00000000 (Hatpöttyös Nonprofit Közhasznú Kft.)

A teljes összeg menük árába átszámolva 3333 menü, így ha egy menüvel segítesz, rengeteget segítesz. Együtt pedig minden sikerülhet!    

 

 

  És miért van Rátok szüksége a Hatpöttyösnek? A 2012. óta nyitva tartó, 15 sérültet foglalkoztató éttermet - a vendéglátás egészéhez hasonlóan - borzasztóan megviselte a koronavírus első, tavaszi hulláma. Ezt még szerencsésen átvészeltük, megtartva minden munkaerőt és elszántan készülve a nyári, enyhébb hónapokra.

Június közepén azonban kaptunk egy végzést a Fejér Megyei Kormányhivataltól, hogy július 31-én el kell hagynunk a dolgozók és a vendégek által is szeretett éttermet. A helyet, amit igényeinknek megfelelően, szeretettel újítottunk fel, amit a kezdetektől fogva a magunkénak érezhettünk, és ami helyszínt biztosított az Ezredéves Iskola tankonyhájának is.

Augusztus 1-én sikerült egy főzőkonyhán elindítanunk a kiszállítást, így ezzel a hatalmas veszteséggel még mindig nem adtuk fel, a hétköznapok és a fennmaradás mellett a visszatérésen is folyamatosan dolgoztunk. A kiszállítás mellett kerestük azt a helyet is, ahol ismét össze tudnak ülni a családok, barátok és kollégák egy Hatpöttyös-menüre.  

Ekkor derült ki, hogy az épületet, ahol a főzőkonyhát kibéreltük és önköltségen felújítottuk, szintén el kell hagynunk, mivel a tulajdonos a bérlés előtt elkezdett tárgyalni annak teljes eladásáról. Ez már túlságosan sok volt. 

 Mégsem adtuk fel, és a bajokkal párhuzamosan esélyünk nyílt arra, hogy hamarosan ismét kinyissunk a vendégek számára, mert megtaláltuk az új helyet. Ahogy eddig is, most is sikerült talpon maradnunk, köszönhetően az összetartó csapatnak, és legfőképpen annak a szerető közösségnek, akik nap mint nap biztosítanak minket arról, hogy érdemes küzdeni. Ettől a közösségtől kérjük most ugyanolyan szeretettel: segítsenek újranyitni a Hatpöttyöst!